Wat is Mesologie?

Mesologie is een studie van 4 jaar waarbij complementaire geneeswijzen worden gecombineerd met reguliere geneeswijze. Complementaire geneeswijzen die tijdens de opleiding onderwezen zijn, zijn Ayurveda, fytotherapie (kruidengeneeskunde), orthomoleculair, homeopathie, traditionele Chinese geneeskunde (TCM), pathologie, fysiologie, celbiologie, embryologie, en anatomie. Dankzij al deze verschillende invalshoeken lukt het vaak wel om een oplossing voor jouw klacht te vinden.

Mesologie gaat op zoek naar de oorzaak van de klacht(en). Met verschillende metingen waaronder een tong, pols,- en een EFD meting kijken we naar de mens als geheel en zijn functioneren. De opname van voedingstoffen en mineralen is heel belangrijk. Als blijkt dat hierin een onbalans is dan adviseren we een ander voedingspatroon, voedingssupplementen of homeopathische/Ayurvedische geneesmiddelen.

De juiste voeding en leefstijl is persoonlijk

Tijdens een consult kijken we naar wat jij nodig hebt. Dit is voor iedereen anders we maken hier gebruik van de Ayurvedische constitutie leer. Het kan voorkomen dat je intolerant bent voor producten die toch het label ‘gezond’ dragen bv lactose intolerant.  Maar ook bepaalde voedingscombinaties kunnen voor problemen zorgen.